Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще се захлади и ще превалява, ще има летни бури с гръмотевици

Снимка: Валерия Василева, БНР-Варна

В четвъртък над страната ще премине студен фронт с облаци и валежи. Ще има краткотрайни, на места в Централна, Югозападна и Източна България интензивни дъждове с гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 16°. Максималните ще са от 27° до 32°, на североизток и до 25°, в столицата 27°. 

По Черноморието ще се заоблачава и ще има кратки, на места интензивни дъждове с гръмотевици. Има условия за градушки. Температурите на въздуха ще са до 27-30°. Морската вода е 28-29°. Вълнението на морето е 2-3 бала. 

Над планините краткотрайно ще превалява, на места интензивно с гръмотевици и градушки. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 18°, на 2000 м до 15°.

В петък в Западна България ще е предимно слънчево. На изток времето ще остане нестабилно.

В Европа над Пиренейския п-ов, Италия, западната и централната част на континента ще е слънчево. Облачно с валежи ще е над Британските о-ви и Северозападна Франция. Облачно, но без валежи ще е над Бенелюкс. Кратки дъждове ще има над Алпите, Прибалтика, Скандинавския п-ов и Западна Украйна.

На Балканите на запад ще е слънчево, докато на изток ще е облачно и ще превалява с гръмотевични бури.

В Лондон и Париж ще е 20° и 29°. В Берлин и в Москва се очакват 23° и 24°. В Рим, в Атина и в Истанбул ще е 32°. В Белград и в Букурещ 27°. Най-горещата евростолица ще е Мадрид с 39°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 21° и 27°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 24° и 28°. В Лос Анжелис се очакват 30°, в Маями и в Мексико сити ще e 32° и 23°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще 19° и 24°. В Дубай и в Йерусалим ще е 39° и 32°. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложението "Ден на полето" събира земеделци в добричкото село Попгригорово

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение "Ден на полето". Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и..

публикувано на 23.07.24 в 07:05

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34