Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тунелът под Шипка остава оплетен в административни процедури

Снимка: БТА

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова съобщи при изслушване в парламента, че оптимистичният срок за започване изработването на техническия проект за тунел под Шипка е през 2025 г., предаде БТА. Причината е, че тази година ще трябва да се предприемат действия за осигуряване на площите за порталите на тунела, каза министърът. После всички процедури изискват съответни законови срокове.

"Затова начален срок за започване на строително-монтажните работи по проекта не бих могла да поема ангажимент да споделя“, посочи министърът в отговор на депутатски въпрос. Коритарова заяви, че има осигурено финансиране по проекта от 6,48 млн лв. Строителството ще продължи около 3,5 години. Заложено е изграждането на 5 тунела с обща дължина 4 км, 6 моста и 1 подлез.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Партия "Възраждане" представи свой компютърен шрифт "Руница"

Проект на нов български компютърен шрифт "Руница" представи на пресконференция в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. "Решихме да възродим това българско наследство, като направим шрифт, с който да можете да превръщате кирилицата в..

публикувано на 25.07.24 в 13:47

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 10

В десетия брой на предаването, с водещ Красимир Мартинов, ви срещаме с хора на изкуството, развиващи таланта си в чужда държава:   Деница Грубер и нейният живот, отдаден на илюстрацията в Германия; Иконопиисецът Екатерина Титова – от..

публикувано на 25.07.24 в 12:00
Петър Танев

Петър Танев отрече Украйна да е спряла неговото назначаване за посланик в Киев

По неволя бях въвлечен в спор на институционално и политическо ниво, към което нямам отношение. Това каза за bTV дипломатът Петър Танев, за когото се появи информация в медиите, че е бил предложен за посланик в Украйна по време на кабинета "Денков -..

публикувано на 25.07.24 в 10:06