Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчева неделя с лек ветрец

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°.
Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части – от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 27°, на 2000 метра – около 20°.
По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ща са между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
На Балканския полуостров ще бъде слънчево, в много райони и почти тихо.
В цяла Западна и Южна Европа времето ще бъде слънчево, разкъсана облачност ще има над югоизточната половина от Франция, но вероятността за валежи е малка. На Скандинавския полуостров ще преобладава облачно време, на места с валежи. Предимно облачно с валежи, в отделни райони и с гръмотевични бури ще бъде и в балтийските страни, Полша, Словакия и Беларус, където ще бъде и ветровито. Краткотрайни валежи ще има и в района на Алпите. В Европейска Русия ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността и на отделни места слаби превалявания ще има в западната част.
В Европа най-ниска ще е температурата в Берлин - 22°, най-горещо - в Мадрид - 40°. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Награждаване във Велдховен

Нционалният ни отбор по информатика – с отлично представяне на олимпиадата за момичета в Нидерландия

С три медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета, провела се от 21 до 27 юли 2024 г. Във Велдховен, Нидерландия, информира ръководителят на отбора Румен Михов...

публикувано на 27.07.24 в 19:50
Кметът на София Васил Терзиев

Кметът на София е амбициран да превърне столицата в град с нулеви емисии до 2030 г.

Една от амбициозните ни цели е София да бъде град с нулеви нетни емисии до 2030 г. Това обяви столичният кмет Васил Терзиев на откриването на 61-вата сесията на Междуправителствителствения панел по изменение на климата (IPCC). София е домакин на форума от..

публикувано на 27.07.24 в 12:25
Христо Иванов

Христо Иванов, "Да, България": Съдебната реформа отиде в кошчето за боклук

"Съдебната реформа отиде в кошчето за боклук. Това е модел, при който се вижда пълната лудост да концентрираш толкова власт на върха на една репресивна институция и да няма контрол над фигурата, която я управлява. Съдът каза, че България е прокурорска..

публикувано на 27.07.24 в 11:28