Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчева неделя с лек ветрец

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°.
Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части – от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 27°, на 2000 метра – около 20°.
По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ща са между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
На Балканския полуостров ще бъде слънчево, в много райони и почти тихо.
В цяла Западна и Южна Европа времето ще бъде слънчево, разкъсана облачност ще има над югоизточната половина от Франция, но вероятността за валежи е малка. На Скандинавския полуостров ще преобладава облачно време, на места с валежи. Предимно облачно с валежи, в отделни райони и с гръмотевични бури ще бъде и в балтийските страни, Полша, Словакия и Беларус, където ще бъде и ветровито. Краткотрайни валежи ще има и в района на Алпите. В Европейска Русия ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността и на отделни места слаби превалявания ще има в западната част.
В Европа най-ниска ще е температурата в Берлин - 22°, най-горещо - в Мадрид - 40°. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За българите ЕС е демокрация, човешки права, законност и стандарт на живот

Българите ценят в ЕС най-много демокрацията, човешките права, върховенството на закона и стандарта на живот, сочат данните на "Евробарометър", представени на 26 юли от Еврокомисията, предава БТА. Попитани кои са силните страни на ЕС 38%, от българите..

публикувано на 26.07.24 в 14:16

Приемат кандидатури за резиденция за литературни преводачи от български

До 9 октомври е крайният срок за кандидатстване за изследователски резиденции за литературни преводачи от български език по проекта Archipelagos, съобщи фондация "Следваща страница". Резиденциите ще се състоят в Къщата за литература и превод в София през..

публикувано на 26.07.24 в 13:51
Доц. д-р Петър Шишков

Загиналият след избухването на складовете в Елин Пелин е виден учен, пиротехник

Именитият български учен доц. д-р Петър Шишков е загиналият при експлозиите в складовете за пиротехника в гр. Елин Пелин, предаде БГНЕС. Академичната общност на Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски" отдава почит и уважение към значимото дело и..

публикувано на 26.07.24 в 13:19