Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Стъпка по-близо"

Снимка: YouTube

Дуетът Chaz\'n\'Byanka  записа нова песен. В "Стъпка по-близо" към Любомир Боянов и Василина Бянкова се присъединява и Даниел Петров, познат ни от групата Taking Heed. Зад създаването на тази песен стои една реална и много романтична история. Любомир пише песента още преди около 14 години по много конкретен повод - да спечели момичето, което харесва. Явно е успял, защото днес тя е неговата съпруга и се радват на двете си деца. Преди близо година Любомир решава, че този толкова личен спомен трябва да види бял свят. Той вече е харесал запомнящия се глас на Даниел Петров и го кани да участва в проекта. Тъй като Taking Heed е по-скоро рок ориентирана група, а дуетът Chaz\'n\'Byanka е изцяло в поп сферата, резултатът е много интересен. Любомир разказва за промените, които внася в новата версия на "Стъпка по-близо":


"Вокалната партия, която Васи пее, е моята вокална партия. Всъщност, оригиналната версия и аранжимент на песента бяха с рок звучене - от типа на Coldplay, U2. Затова може би подсъзнателно съм търсил рок глас в песента. Имах нужда да намеря човек, който да я изпълни. В момента, в който се свързах с него (Даниел), разказах му каква е идеята, и му казах: "Виж, аз не искам ти да повтаряш моите думи - ти създай втората част от песента, нейното ново начало сега, така че тя да вълнува и днес."

Даниел Петров измисля своето канто, добавя свой текст и така старата песен получава нов живот.

"Стъпка по-близо" добива завършен вид с аранжимента, който  Любомир Боянов създава с ценните идеи и съвети на Васи (Бианка) и Даниел.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15