Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музика и изкуства си дават среща под звездите в Троянския Балкан

Снимка: FB / Debnevo.Jam

За шеста поредна година с. Дебнево в Троянския Балкан е домакин на международния фестивал на музиката и изкуствата Jam on the river.

Събитието, което събира множество "звездни" чуждестранни и родни музиканти ще се проведе в дните от 31 юли до 3 август край ритмичния ромол на река Видима. По този начин различният фестивал, както е известна музикалната фиеста, ще надскочи сам себе си, пораствайки от два на четири дни.
През първия ден публиката ще може да слуша изпълнения на маестро Георги Калайджиев със социално значимия му проект  "Музиката вместо улицата".

Фестивалът Jam on the River  в село Дебнево
На 2 август и 3 август любителите на красивата музика ще се насладят на традиционните фестивални вечери на JAM поляна под звездите на Балкана. В петъчната вечер композиторът и пианист Минко Ламбов ще представи етно-фюжън формация “Shaka Zulu Orchestra".
"Те ще залюлеят нашата фестивална поляна в етно-фюжън ритъм и сме сигурни, че ще резонират в сърцата ви! – казват организаторите и допълват, че музиката ще бъде съпътствана от множество други изкуства, приютени в артистични шатри.



А за  гостите, които идват от гр. Троян има организиран безплатен автобусен превоз на 2 и 3 август – два автобуса ще тръгват в 17:30 часа от паркинга на Община Троян, а след програмата на фестивалната поляна, около 22:00 часа, ще пътуват обратно към града.



 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ерина Боянова

Ерина Боянова представя в Института "Сервантес" изложбата си от плакати за испански филми с награди

Институтът "Сервантес" е домакин на поредица от специално създадени филмови плакати, обединени от името "Кино "Испания": Плакати за филми с награди". Изложбата, чийто автор е Ерина Боянова, се открива на 19 юни в галерията на Института в София,..

публикувано на 19.06.24 в 08:35

Иконописецът Диан Костов открива експозиция в Кукелберг, Брюксел

Днес се открива експозиция с платна на българския художник иконописец Диан Костов. Платната ще бъдат изложени на фасадата и в самата Национална базилика "Светото сърце" в Кукелберг, Брюксел (Basiliekvoorplein 1, 1083 Brussels), в продължение на..

публикувано на 15.06.24 в 09:05

Балетът на Националната опера е гост на фестивала Sounds of Oradea в Румъния

Балетът на Националната опера гостува на фестивала Sounds of Oradea в Румъния, съобщават от Софийската опера и балет. Третото издание на международния фестивал е от 14 до 16 юни и включва три програми в популярни културни пространства в града...

публикувано на 15.06.24 в 08:35