Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музика и изкуства си дават среща под звездите в Троянския Балкан

Снимка: FB / Debnevo.Jam

За шеста поредна година с. Дебнево в Троянския Балкан е домакин на международния фестивал на музиката и изкуствата Jam on the river.

Събитието, което събира множество "звездни" чуждестранни и родни музиканти ще се проведе в дните от 31 юли до 3 август край ритмичния ромол на река Видима. По този начин различният фестивал, както е известна музикалната фиеста, ще надскочи сам себе си, пораствайки от два на четири дни.
През първия ден публиката ще може да слуша изпълнения на маестро Георги Калайджиев със социално значимия му проект  "Музиката вместо улицата".

Фестивалът Jam on the River  в село Дебнево
На 2 август и 3 август любителите на красивата музика ще се насладят на традиционните фестивални вечери на JAM поляна под звездите на Балкана. В петъчната вечер композиторът и пианист Минко Ламбов ще представи етно-фюжън формация “Shaka Zulu Orchestra".
"Те ще залюлеят нашата фестивална поляна в етно-фюжън ритъм и сме сигурни, че ще резонират в сърцата ви! – казват организаторите и допълват, че музиката ще бъде съпътствана от множество други изкуства, приютени в артистични шатри.



А за  гостите, които идват от гр. Троян има организиран безплатен автобусен превоз на 2 и 3 август – два автобуса ще тръгват в 17:30 часа от паркинга на Община Троян, а след програмата на фестивалната поляна, около 22:00 часа, ще пътуват обратно към града.



 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Люк Леви

Люк Леви за европейските диалози и идентичност

"Каква е европейската история, която споделяме? Какви са културните характеристики и политическият дискурс, които оформят и поддържат проекта за обединена Европа в София и Париж, в Киев и във Варшава; в Рига и в Будапеща, в Белград, в Сараево и Кишинев..

публикувано на 13.06.24 в 11:35

Българска изложба за концлагера в Белене гостува във Вашингтон

Българската интерактивна изложба "Белене – смели истории от първо лице" гостува до 14 юни в Музея на жертвите на комунизма във Вашингтон. Тя е част от проекта "Истории от Белене" на фондация "Софийска платформа", осъществен с помощта на фондация..

публикувано на 12.06.24 в 11:52

Елена Алексиева представя в Берлин последния си роман "Вулкан"

Днес (12 юни) в Берлин (Nehringstraße 26, 14059 Berlin), местната българска общност, както и немските почитатели на българската култура, ще могат да се срещнат с писателката Елена Алексиева. Срещата от 19.00 ч., организирана от българското..

публикувано на 12.06.24 в 08:33