Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биг Бендът на БНР и певците Васил Петров и Валерия Стоянова откриват международния джаз фест в Боровец

Снимка: doctorjazzfest.com

От 2 до 7 август ще се проведе третото издание на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец. Музикалният форум вече е традиция в културния календар на планинския ни курорт. Според директора на фестивала д-р Татяна Илиева "Енергията на величествената Рила планина и музиката на любими български и чуждестранни джаз изпълнители се преплитат в едно цяло и създават чувство за свобода и сила". По думите ѝ, възторжените аплодисменти на публиката изпълват със съдържание смисъла на фестивала и дават основание на организаторите да вярват, че това джаз събитие трябва да съществува и да пребъде през годините, "защото има само една цел: да създаде радост и естетическа наслада от музиката за своите любители и туристите в курортния комплекс".


Шестте фестивални дни ще ни срещнат с изпълнители и формации от над десет страни, представени в три концерта всяка вечер. След тях празникът ще продължава с традиционни джемсешън концерти. Сред останалите събития в рамките на джаз феста в Боровец присъстват изложби, срещи с писатели, лятна джаз академия за деца и др. БНР е медиен партньор на фестивала.


На 2 август Биг Бенда на БНР със солисти певците Васил Петров и Валерия Стоянова ще открият третото издание на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев". Васил Петров е чест гост в концертите на Биг Бенда, записи от които се съхраняват във фонотеката на БНР. От тях ви предлагаме да чуем "Може би" с участието на щрайх от СО на БНР. Песента е по текст на Архимандрит Серафим, музиката е на самия изпълнител. Аранжиментът е на Ангел Заберски – син, който дирижира бенда в тази песен.

Редактор: Диляна Трачева

Снимки: БТА- архив, doctorjazzfest.com



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25