Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биг Бендът на БНР и певците Васил Петров и Валерия Стоянова откриват международния джаз фест в Боровец

Снимка: doctorjazzfest.com

От 2 до 7 август ще се проведе третото издание на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец. Музикалният форум вече е традиция в културния календар на планинския ни курорт. Според директора на фестивала д-р Татяна Илиева "Енергията на величествената Рила планина и музиката на любими български и чуждестранни джаз изпълнители се преплитат в едно цяло и създават чувство за свобода и сила". По думите ѝ, възторжените аплодисменти на публиката изпълват със съдържание смисъла на фестивала и дават основание на организаторите да вярват, че това джаз събитие трябва да съществува и да пребъде през годините, "защото има само една цел: да създаде радост и естетическа наслада от музиката за своите любители и туристите в курортния комплекс".


Шестте фестивални дни ще ни срещнат с изпълнители и формации от над десет страни, представени в три концерта всяка вечер. След тях празникът ще продължава с традиционни джемсешън концерти. Сред останалите събития в рамките на джаз феста в Боровец присъстват изложби, срещи с писатели, лятна джаз академия за деца и др. БНР е медиен партньор на фестивала.


На 2 август Биг Бенда на БНР със солисти певците Васил Петров и Валерия Стоянова ще открият третото издание на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев". Васил Петров е чест гост в концертите на Биг Бенда, записи от които се съхраняват във фонотеката на БНР. От тях ви предлагаме да чуем "Може би" с участието на щрайх от СО на БНР. Песента е по текст на Архимандрит Серафим, музиката е на самия изпълнител. Аранжиментът е на Ангел Заберски – син, който дирижира бенда в тази песен.

Редактор: Диляна Трачева

Снимки: БТА- архив, doctorjazzfest.com



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15

"Ново сърце (акустична версия)"

В разгара на горещото лято Любо Киров не спира да твори. Скоро след премиерата на албума му "Ново сърце"и появата на негов концерт в платформата HBOMax,  певецът даде старт на своето национално турне ( "Ново турне 2024"). Турнето на  Любо..

публикувано на 16.07.24 в 10:15

"Приятели"

Преди повече от 40 години една песен се превърна в символ на приятелството. Но и днес тя звучи свежо и носи топлината на споделените положителни емоции - смях, радост, щастие... "Приятели" е един от първите хитове на вокалната формация Тоника СВ –..

публикувано на 15.07.24 в 10:15