Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По трасграничен проект в Тараклия ще градят "Парк на мира"

Снимка: Районен съвет, Тараклия

В молдовския град Тараклия, в който живее предимно българско население, избраха името на новия парк, който предстои да бъде построен в близост до Тараклийския университет "Григорий Цамблак". Името бе избрано с онлайн-гласуване на два етапа.

След първия тур комисия отбра пет от предложените имена. На втория етап жителите избираха едно име  – "Парк на мира" получи най-много гласове — 395.

Паркът ще се строи от районните власти с помощта на трансграничен проект по Програмата Интеррег NEXT Черноморски басейн 2021–2027 в партньорство с българската Община Генерал Тошево като водещ партньор, румънската община Мурфатлар и общинския съвет на Болград в Украйна. Общата стойност е над 313 000 евро, от които 10% ще бъдат осигурени от районния съвет на Тараклия.

Вижте също:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българчета от Молдова на екскурзия в България

Деца от Тараклия пътуват за вълнуваща екскурзия в България

Група от 14 деца от Тараклийски район в Молдова тръгнаха на вълнуваща екскурзия в България, където ще посетят исторически места в София и  сградата на Народното събрание, Рилския манастир и град Перник, похвалиха се във фейсбук от Асоциацията за..

публикувано на 31.07.24 в 18:09

За трета поредна година деца от Кюстендил ще рисуват върху фасада в Босилеград

"Стените, които ни свързват" е мотото, върху което разсъждават младите артисти от Кюстендил, докато творят по фасадите на сградите и къщите на Босилеград (Сърбия). През изминалите 2 години учениците от школата на "Новите майстори" успешно..

публикувано на 30.07.24 в 09:05

Лятното училище по български език в Тирана приключи с добри чувства и прекрасни спомени

Приключи Лятното училище по български език в Тирана. Това бяха няколко седмици, изпълнени с много нови знания. Участниците разшириха познанията си по български език, но и се докоснаха по-близо до българската култура и традиции. Това се случи..

публикувано на 29.07.24 в 10:50