Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ е първа политическа сила сред избирателите, 44% искат предсрочни избори

Снимка: Ани Петрова

Ако изборите за парламент бяха на 1 август ГЕРБ-СДС ще е първа политическа сила с 23% подкрепа, сочи проучване на "Маркет ЛИНКС". "Продължаваме промяната – Демократична България" е втора с 15,3%. Трета политическа сила е ДПС с 12,8 на сто от предпочитанията на запитаните.
С 11% подкрепа четвърта е "Възраждане". Следват БСП с 6,9% и "Има такъв народ" с 5,2%. Партия "Величие" набира 3,7%.

Изненадващо е одобрението на 44% от гражданите за извънредни избори през октомври. 19 на сто са неутрални по въпроса. 39% заявяват, че биха гласували на предстоящи избори, а 20% са отговорили с "по-скоро да".
С най-високо доверие сред избирателите от 50% е президентът Румен Радев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ГЕРБ ще преговаря с ИТН, но няма да подкрепи редовен кабинет

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов потвърди, че коалицията ще преговаря с партия “Има такъв народ”, която получи третия мандат за съставяне на правителство. Той обаче поясни, че депутатите му няма да дадат гласа си за кабинет в рамките на този..

публикувано на 01.08.24 в 17:14

Народните представители одобриха актуализацията на бюджета

Общините ще получат допълнителни суми за свои проекти, благодарение на актуализацията на държавния бюджет, която беше одобрена окончателно от Народното събрание. Така кметовете на големите градове с районно деление ще могат да делегират на районните..

публикувано на 31.07.24 в 16:52

"Има такъв народ" започва разговори за експертен кабинет

Парламентарната група на "Има такъв народ" обяви, че днес започва преговори с останалите политически сили и независимите депутати в рамките на 50-ия парламент, след като получи третия и последен проучвателен мандат за съставяне на правителство от..

публикувано на 30.07.24 в 07:25