Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природният газ по-скъп с 4,5% през август

Снимка: БГНЕС

От днес природният газ поскъпва с 4,5 процента и през целия месец ще се продава на цена 60,75 лв. за мегаватчас, съобщиха от Комисията за енергийно и водно регулиране. На тази цена крайните снабдители и лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, ще получават суровината от “Булгаргаз”.
В ценовия микс за август са включени част от договорените месечни количества азерски природен газ, доставяни по интерконектора “България – Гърция”, както и от добива от подземното газохранилище “Чирен”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Станимира Петрова

8 български спортисти ще участват в 4-ия състезателен ден на Олимпиадата

В Париж продължават Летните олимпийски игри и българското участие в тях. На 30 юли, вторник, в турнира по бокс за жени в категория 54 кг Станимира Петрова излиза на осминафинал срещу Вен КСиау Хуан от Тайпе. Кристиян Василев е на четвъртфинал..

публикувано на 30.07.24 в 08:45

"Има такъв народ" започва разговори за експертен кабинет

Парламентарната група на "Има такъв народ" обяви, че днес започва преговори с останалите политически сили и независимите депутати в рамките на 50-ия парламент, след като получи третия и последен проучвателен мандат за съставяне на правителство от..

публикувано на 30.07.24 в 07:25

Жълт код за валежи във вторник е подаден за 10 области в Източна България

Във вторник , 30 юли, на запад ще има слънце и ще е топло. Над източната половина на страната ще е облачно и особено през нощта и до обяд ще има кратки, на места обилни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки.  Минималните температури..

публикувано на 29.07.24 в 19:40