Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В петък – горещо, с жълт код за високи температури в 25 области

Снимка: БГНЕС

В петък, 2 август, ще е слънчево, след обяд на запад ще се заоблачава, но само на изолирани места може да превали във вечерните часове. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 15°. Максималните ще са от 34 до 39°, в столицата 35°. Жълт код за горещо време е обявен в 25 области, на изток няма предупреждение.

По Черноморието
 ще е слънчево с умерен югоизточен бриз. Температурите на въздуха ще са до 29-32°. Морската вода е 27-28°. Вълнението на морето е 2 бала. 

Над планините
 ще е слънчево, след обяд с купеста облачност, но е малко вероятно да превали. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 29°, на 2000 м – до 21°.

В събота
 на запад, а в неделя над Рило-Родопската област и Източна България, ще е облачно, с локални кратки валежи.

В Европа –
над Шотландия и Ирландия в петък ще е дъждовно и ветровито, в югоизточната част на Британските о-ви облачността ще е разкъсана. Кратки валежи ще има в Източна и Югозападна Франция. На Пиренейския п-ов ще е слънчево, но на север ще има валежи. В Алпите и Централна Европа ще вали, по-значително в Източна Германия и Чехия. Без валежи и с повече слънце ще е в Полша. Слънчево ще е и на Апенинския и Скандинавския п-ов.
На Балканите ще е слънчево, като в следобедните часове над северозапад ще се заоблачава, на места ще превали.

В Лондон и Париж ще е 27 - 28°. В Берлин и в Москва се очакват съответно 23 и 21°. В Истанбул, Мадрид, Белград и Рим ще е 32-34°, в Атина 36°, а най-горещата евростолица ще е Букурещ с 39°.
Отвъд Океана – във Ванкувър и Монреал ще е съответно 29 и 31°. В Чикаго и в Ню Йорк се очакват максимум 30 - 31, в Лос Анджелис 28°, в Маями 32°. В Мексико сити 24°, в Буенос Айрес 22 и в Рио де Жанейро – 24°. В Дубай ще е 42 и в Йерусалим 35 градуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Взрив в завода за целулоза край Свищов, огънят е потушен

Взрив е станал в завода за целулоза "Свилоза" край Свищов. Двама служители на ведомствената пожарна са с наранявания, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Инцидентът е станал около 11.00 ч. Към момента огънят е напълно овладян..

публикувано на 29.07.24 в 14:16

Задължително спазвайте флаговата сигнализация по българските плажове

Лятото и горещините, обхванали бетонните джунгли, които обитаваме, карат повечето от хората да търсят по-честа и, по възможност, по-продължителна прохлада край различни водоеми и, разбира се, на Черноморието. Попадайки на плажа обаче, някои решават,..

публикувано на 29.07.24 в 11:00

Седмицата започва с жълт код за горещо време в 21-а области на страната

В понеделник  ще е слънчево. След обяд над Северна България, към вечерта над централната и на североизточната част на страната ще се заоблачава и на места ще има кратки валежи. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°, в..

публикувано на 28.07.24 в 17:11