Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Участници от седем страни ще плуват в международния маратон “Галата – Варна”

Снимка: Фейсбук / Плувен маратон Галата - Варна

Над 220 души от седем държави ще участват в 84-тото издание на Международния плувен маратон “Галата – Варна”. Ще бъдат представени България, Русия, Украйна, Великобритания, Германия, Дания и Турция.

Трасето на маратона очертава линията по море от нос Галата до Втора буна на варненския плаж. Състезаващите се ще трябва да преплуват разстояние от близо 5 хил. метра.

Маратонът е едно от най-значимите спортни събития във Варна и ние сме длъжни да запазим тази традиция и да я поддържаме жива и в бъдеще”, заяви варненският кмет Благомир Коцев. Най-старото плувно състезание в България се провежда от 1939 г. и има само един пропуснат старт през 1944 г.

Юбилейна възпоменателна купа ще бъде връчена на треньора по плуване Борислав Георгиев, който през 60 години се включва в маратона “Варна – Одеса”. Тогава той е най-младият участник – едва на 16 години.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лия Каратанчева

Лия Каратанчева с шанс за първа титла на сингъл при жените

Тенисистката Лия Каратанчева достигна до финала на турнира на клей във Виена с награден фонд 60 хил. долара, побеждавайки в два сета (6:2, 6:3) хърватката Ива Приморац. Ако спечели и следващия си мач, 20-годишната българка ще завоюва първа титла..

публикувано на 07.09.24 в 16:11

Стартира десетият "София Екиден маратон"

Над 500 участници в "София Екиден маратон" се впуснаха в надпревара по ключови улици и кръстовища в центъра на столицата между Националния стадион "Васил Левски" и Националния дворец на културата. Бягането се провежда за десета поредна година в Деня на..

публикувано на 06.09.24 в 10:35
Ружди Ружди

Голямата победа на Ружди Ружди обединява цяла България

“ Поздравления за волята, постоянството и високия спортен дух на Ружди Ружди, който спечели златния медал в тласкането на гюле (категория F55) на Параолимпийските игри в Париж .” С тези думи, написани на официалната си фейсбук страница, президентът..

публикувано на 31.08.24 в 10:09