Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца нарисуваха 70-метрово влакче върху асфалт за празника на Вършец

Снимка: БТА

Седемдесет деца направиха 70-метрова рисунка върху асфалт във Вършец по случай Празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август в града с различни прояви.

Малките художници нарисуваха влак със 70 вагончета, претворявайки разбирането си за мирен и щастлив свят. В повечето рисунки могат да се видят къщи с двор, в който играят деца и около тях са техните майки и бащи, а също слънчеви паркове, планини, гори, усмихнати и щастливи хора, дъга, детски градини. Други рисунки представят Вършец с неговите стари сгради, красиви алеи и детски площадки.

С детски, спортни, културни и музикални прояви през летните месеци се стремим да разнообразим почивката на хората, избрали да дойдат във Вършец”, казаха от общината, чийто девиз е: “Посрещаме гости, изпращаме приятели”.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слабо понижение на температурите в понеделник

В понеделник ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Северна и Източна България, следобед и над планинските райони. На отделни места там ще превали. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат..

публикувано на 04.08.24 в 18:30

Повечето безработни нямат професионална квалификация

Повечето безработни хора у нас не притежават професионална квалификация и специалност, съобщава Агенцията по заетостта. Само за една година броят на хората без специални умения е нараснал с 8% и възлиза на близо 87 хиляди. Данните показват още, че..

публикувано на 04.08.24 в 13:07

България е на второ място в Европа по горски пожари

Страната ни е на второ място – след Кипър, в класацията по горски пожари в Европа през 2024 г., според Европейската информационна система за горски пожари. Годишно у нас избухват около 600 горски пожара, които засягат близо 10 хил. хектара земя и..

публикувано на 04.08.24 в 11:10