Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мрежата за права на жените: Респект за куража на боксьорката Светлана Каменова!

Снимка: БТА

"Респект за куража на Светлана Каменова, която се би смело в женската категория на Олимпиадата. Никоя жена не трябва да се бие с мъж. Това не е честна, безопасна и равнопоставена игра. Интегритетът на МОК е напълно разрушен". Това написаха в социалните мрежи от Мрежа за права на жените /Womens Rights Network/, като добавиха "Спасете женския спорт" и публикуваха снимка на боксьорката ни с жеста "Х", която отпадна на четвъртфиналите по бокс на Олимпиадата в Париж след сблъсък с тайванката Ю-Тин Лин.

"Поздравления за борбения дух и великолепната игра на Светлана Каменова! Тя намери смелост да се бие не само за победа в един смятан за обречен мач, но и за отстояването на нормалността и олимпийските принципи в спорта", написа вчера във "Фейсбук" и българският президент Румен Радев.

Светлана Каменова
Напомняме, че боксът в Париж-2024 е засенчен от спор за допустимостта на две състезателки с XY хромозоми в женското състезание.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Три медала за българските отбори на първата Международна олимпиада по изкуствен интелект

Българските участници завоюваха три медала на първата Международна олимпиада по изкуствен интелект, която се проведе в Бургас. В Бургас ученици и учени дават начало на олимпиада за изкуствения интелект В практическия кръг на олимпиада..

публикувано на 15.08.24 в 10:08

"Лудогорец" отпадна като домакин от Шампионската лига

Българският футболен шампион "Лудогорец" отпадна в третия квалификационен кръг на Шампионската лига след загуба с 2:7 след продължения от шампиона на Азърбайджан "Карабах". Макар и домакини, отборът от Разград отпада с общ резултат 4:8, след успех с 2:1..

публикувано на 14.08.24 в 08:27

Олимпийският шампион Карлос Насар: Лимитът ми е още много далече

Един от тримата олимпийски шампиони на България в Париж Карлос Насар беше посрещнат тържествено на българска земя след изключителния си златен медал във френската столица. 20-годишният българин стъпи на олимпийския връх в категория до 89 кг във вдигането..

публикувано на 13.08.24 в 16:03