Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мрежата за права на жените: Респект за куража на боксьорката Светлана Каменова!

Снимка: БТА

"Респект за куража на Светлана Каменова, която се би смело в женската категория на Олимпиадата. Никоя жена не трябва да се бие с мъж. Това не е честна, безопасна и равнопоставена игра. Интегритетът на МОК е напълно разрушен". Това написаха в социалните мрежи от Мрежа за права на жените /Womens Rights Network/, като добавиха "Спасете женския спорт" и публикуваха снимка на боксьорката ни с жеста "Х", която отпадна на четвъртфиналите по бокс на Олимпиадата в Париж след сблъсък с тайванката Ю-Тин Лин.

"Поздравления за борбения дух и великолепната игра на Светлана Каменова! Тя намери смелост да се бие не само за победа в един смятан за обречен мач, но и за отстояването на нормалността и олимпийските принципи в спорта", написа вчера във "Фейсбук" и българският президент Румен Радев.

Светлана Каменова
Напомняме, че боксът в Париж-2024 е засенчен от спор за допустимостта на две състезателки с XY хромозоми в женското състезание.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хавиер Ибаниес

Хавиер Ибаниес осигури първи олимпийски медал за България

Боксьорът Хавиер Ибаниес се класира за олимпийските полуфинали в категория до 57 кг и си гарантира минимум бронзов медал в Париж. Роденият в Куба, но състезаващ се за България европейски шампион, победи японеца Шудай Харада с 5:0 съдийски гласа. За..

публикувано на 04.08.24 в 09:04

Участници от седем страни ще плуват в международния маратон “Галата – Варна”

Над 220 души от седем държави ще участват в 84-тото издание на Международния плувен маратон “Галата – Варна”. Ще бъдат представени България, Русия, Украйна, Великобритания, Германия, Дания и Турция. Трасето на маратона очертава линията по море от нос..

публикувано на 04.08.24 в 06:00
Десислава Ангелова

Десислава Ангелова завоюва шесто място на скиф на олимпиадата в Париж

Десислава Ангелова завърши на шесто място на скиф в турнира по гребане на олимпийските игри в Париж. Дебютантката в най-високия спортен форум преодоля дистанцията от 2 хил. метра за 7:33.19 минути. Тя е първата българка на олимпийски финал в..

публикувано на 03.08.24 в 12:18