Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Певецът Стефан Илчев с музикално завръщане в родния му Бургас

Снимка: stefanilchev.com

Завръщането към корените винаги е носило вълнение, особено за артистите. Така е и при Стефан Илчев – любимият не само на родния си Бургас, но и на българската и чуждестранната публика млад певец, който е подготвил специален концерт, озаглавен "Дестинация Бургас". На 10 август, на сцената на Летния театър в морския град, изпълнителят ще направи завръщане не само към мястото, където е роден, но и завръщане към всички песни, които е изпял, само че представени в нов прочит. Вълнува се не само от предстоящата среща с публиката в родния си град, но и защото на този концерт ще осъществи дебют.


"Дестинация Бургас" за мен ще бъде абсолютен дебют като организатор, сценарист, режисьор… Исках да мина през всички стъпки и цялата отговорност да нося аз“ – разказа специално за Радио България Стефан Илчев. Признава, че няма как за първа спирка на тази програма да не избере Бургас, където е бил и професионалният му дебют. На 10 август той ще предложи концерт като никой друг – истински спектакъл, в който ще има и гости, също свързани с морския ни град.

В програмата на концерта е включена и песента му с тематично заглавие "Завръщане", създадена за конкурса "Бургас и морето" преди повече от 10 години по музика и аранжимент на Ефтим Чакъров и текст на Данна Донку.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Биг Бендът на БНР и певците Васил Петров и Валерия Стоянова откриват международния джаз фест в Боровец

От 2 до 7 август ще се проведе третото издание на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец. Музикалният форум вече е традиция в културния календар на планинския ни курорт. Според директора на фестивала д-р Татяна Илиева "Енергията на..

публикувано на 02.08.24 в 06:10

Как Аксаково стана дом на първата момичешка гайдарска група в България

Гайдата е един от най-характерните народни инструменти в българския фолклор. Звукът ѝ е добре познат на Балканите, но може да бъде открит в мелодии и съвременни интерпретации на музиканти от редица държави из Европа, Африка през Австралия и дори..

публикувано на 31.07.24 в 11:45

"Стъпка по-близо"

Дуетът Chaz\'n\'Byanka  записа нова песен. В "Стъпка по-близо" към Любомир Боянов и Василина Бянкова се присъединява и Даниел Петров, познат ни от групата Taking Heed. Зад създаването на тази песен стои една реална и много романтична история...

публикувано на 31.07.24 в 10:15