Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Певецът Стефан Илчев с музикално завръщане в родния му Бургас

Снимка: stefanilchev.com

Завръщането към корените винаги е носило вълнение, особено за артистите. Така е и при Стефан Илчев – любимият не само на родния си Бургас, но и на българската и чуждестранната публика млад певец, който е подготвил специален концерт, озаглавен "Дестинация Бургас". На 10 август, на сцената на Летния театър в морския град, изпълнителят ще направи завръщане не само към мястото, където е роден, но и завръщане към всички песни, които е изпял, само че представени в нов прочит. Вълнува се не само от предстоящата среща с публиката в родния си град, но и защото на този концерт ще осъществи дебют.


"Дестинация Бургас" за мен ще бъде абсолютен дебют като организатор, сценарист, режисьор… Исках да мина през всички стъпки и цялата отговорност да нося аз“ – разказа специално за Радио България Стефан Илчев. Признава, че няма как за първа спирка на тази програма да не избере Бургас, където е бил и професионалният му дебют. На 10 август той ще предложи концерт като никой друг – истински спектакъл, в който ще има и гости, също свързани с морския ни град.

В програмата на концерта е включена и песента му с тематично заглавие "Завръщане", създадена за конкурса "Бургас и морето" преди повече от 10 години по музика и аранжимент на Ефтим Чакъров и текст на Данна Донку.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15