Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Писателки от 7 държави са на творчески лагер в Родопите

Снимка: FB /Elizabeth.Kostova.Foundation

Чепеларе се превърна в творческо убежище за 10 писателки от България, Испания, Полша, Украйна, Белгия, Великобритания и Сърбия, предаде БТА. Родопският град е домакин за втора година на резиденцията за писателки "Жени в планината", която се организира от фондация "Елизабет Костова". На предстоящото днес Международно литературно четене от 19:00 часа на пл. „Олимпийски“ в Чепеларе дамите ще представят свои творби. Литературното четене ще бъде на български и английски, с превод за българската аудитория.

Участничките в писателския лагер тази година
Участнички в творческия лагер тази година са Анджела Джокич (Сърбия), Деница Пенчева (България), Ема Харисън (Великобритания), Карина Лемес Борхес (Испания), Мая Уласик (Полша), Михаела Илиева (България), Петя Георгиева (България), Сухейла Амри (Белгия), Теодора Рапчева (България) и Юлия Чебакова (Украйна).

Идеята на резиденцията за писателки "Жени в планината" е да осигури пространство и време за дълбок творчески труд, за професионален и междукултурен обмен между жените, избрали за себе си писателството.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кадър от филма „Лимбо“

Български документален филм ще се бори в САЩ за студентски "Оскар"

Американската киноакадемия обяви списъка със студентските филми, допуснати до полуфинал за най-престижните награди "Оскар". Сред 62 заглавия от 18 държави за 2024 г. е и българският филм "Лимбо" на Джулия Пъстракова , съобщават от Арт Фест...

публикувано на 31.07.24 в 13:36

Музика и изкуства си дават среща под звездите в Троянския Балкан

За шеста поредна година с. Дебнево в Троянския Балкан е домакин на международния фестивал на музиката и изкуствата Jam on the river . Събитието, което събира множество "звездни" чуждестранни и родни музиканти ще се проведе в дните от 31 юли до..

публикувано на 31.07.24 в 07:10

Народният театър "Иван Вазов" с реверанс към публиката за своята 120-годишнина

Народният театър "Иван Вазов" ще зарадва 120 почитатели на театралното изкуство с безплатен билет за някоя от постановките от новия си сезон през есента. Поводът е 120-годишнината от неговото основаване през 1904 година. Късметлиите ще имат..

публикувано на 28.07.24 в 09:10