Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Писателки от 7 държави са на творчески лагер в Родопите

Снимка: FB /Elizabeth.Kostova.Foundation

Чепеларе се превърна в творческо убежище за 10 писателки от България, Испания, Полша, Украйна, Белгия, Великобритания и Сърбия, предаде БТА. Родопският град е домакин за втора година на резиденцията за писателки "Жени в планината", която се организира от фондация "Елизабет Костова". На предстоящото днес Международно литературно четене от 19:00 часа на пл. „Олимпийски“ в Чепеларе дамите ще представят свои творби. Литературното четене ще бъде на български и английски, с превод за българската аудитория.

Участничките в писателския лагер тази година
Участнички в творческия лагер тази година са Анджела Джокич (Сърбия), Деница Пенчева (България), Ема Харисън (Великобритания), Карина Лемес Борхес (Испания), Мая Уласик (Полша), Михаела Илиева (България), Петя Георгиева (България), Сухейла Амри (Белгия), Теодора Рапчева (България) и Юлия Чебакова (Украйна).

Идеята на резиденцията за писателки "Жени в планината" е да осигури пространство и време за дълбок творчески труд, за професионален и междукултурен обмен между жените, избрали за себе си писателството.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летен кинофестивал в Банско представя екстремни кадри за любителите на приключения

За поредна година жителите и гостите на Банско ще се пренесат в света на планинарското, екстремно и приключенско кино, предаде БТА. Тазгодишното издание на "Лятна филмомания под звездите" е в три вечери – от 25 до 27 юли, на централния площад в града,..

публикувано на 25.07.24 в 18:24
Кадър от филма

Филмът "Триумф" премиерно ще се състезава на кинофестивала в Торонто

Новият филм на двама от най-добрите съвременни български режисьори - тандема в киното и в живота Кристина Грозева и Петър Вълчанов - "Триумф" участва в престижната състезателна програма "Платформа" на Международния филмов фестивал в Торонто - TIFF. Това е..

публикувано на 25.07.24 в 13:42

Във Велико Търново дефилират участниците в Международния фолклорен фестивал

Близо 340 участници от държави от различни континенти ще излязат на сцената на Летния театър в парка "Марно поле" във Велико Търново, за да представят колорита на своите традиции. Началото е днес, 20 юли, когато по главната улица ще премине традиционното..

публикувано на 20.07.24 в 06:10