Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горица Грънчарова-Кожарева започва разговори за състава на служебния кабинет

Горица Грънчарова–Кожарева
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева, която в петък, 9 август, получи от президента Румен Радев мандат за съставяне на служебен кабинет, започва от днес разговори за неговия състав.

"Президентът даде срок до 19 август да представя проект на кабинет, което означава, че още от утре започвам разговори със сегашните министри, както и с други експерти. Ще се справя!", каза тя пред журналисти след получаването на мандата.

Тя обеща да сформира кабинет, който да гарантира нормалното функциониране на държавата до съставяне на редовно правителство. Грънчарова-Кожарева подчерта, че най-важната задача на служебното правителство е провеждането на честни избори.

Вижте също:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илияна Йотова

Новият служебен кабинет не е на президента

Вицепрезидентът Илияна Йотова прогнозира, че и към новото служебно правителство ще бъдат отправени обвинения в политическа употреба. Го рица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер “ Този служебен кабинет не е на президента. Време е да се..

публикувано на 10.08.24 в 10:27

Горица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер

Държавният глава Румен Радев избра Горица Грънчарова-Кожарева, досегашен зам.-председател на Сметната палата, за служебен премиер. В конституцията няма посочен срок, в който служебният премиер трябва да представи състава на своето правителство, но..

публикувано на 09.08.24 в 11:52

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция обяви данъчна война на евтините  стоки от чужбина Турция реши да вдигне значително данъците върху стоки, купени в чужбина. Необлагаемият лимит за стоки, купени извън страната, е намален от 150 на 30 евро (1098,87 TL). Това гласи..

публикувано на 09.08.24 в 10:25