Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горица Грънчарова-Кожарева започва разговори за състава на служебния кабинет

Горица Грънчарова–Кожарева
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева, която в петък, 9 август, получи от президента Румен Радев мандат за съставяне на служебен кабинет, започва от днес разговори за неговия състав.

"Президентът даде срок до 19 август да представя проект на кабинет, което означава, че още от утре започвам разговори със сегашните министри, както и с други експерти. Ще се справя!", каза тя пред журналисти след получаването на мандата.

Тя обеща да сформира кабинет, който да гарантира нормалното функциониране на държавата до съставяне на редовно правителство. Грънчарова-Кожарева подчерта, че най-важната задача на служебното правителство е провеждането на честни избори.

Вижте също:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София изпраща Николай Ненчев, като временен български посланик в Украйна

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев ще е временно управляващ посолството на България в Украйна. Това решение е взело служебното правителство, за да сложи край на продължилия повече от година блокаж между Министерския съвет и президента Румен..

публикувано на 23.07.24 в 08:54

За България е въпрос на нюанси, кой ще е новия президент в Белия дом

На въпроса на „Нова ТВ“ има ли разлика за България дали президент ще стане Доналд Тръмп или Джо Байдън българският посланик в САЩ Георги Панайотов отговори, че разликата е в нюансите. „Това е много важен въпрос. Разлика за България някаква..

публикувано на 20.07.24 в 11:29

На 22 юли ще бъде връчен и върнат втория мандат за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство в понеделник - 22 юли, на кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание "Продължаваме промяната - Демократична България"..

публикувано на 19.07.24 в 12:48