Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феноменален Карлос Насар – олимпийски шампион във вдигането на тежести със световен рекорд в двубоя!!!

Снимка: wfbulgaria.com

Карлос Насар стана шампион на Олимпиадата в Париж във вдигането на тежести в категорията до 89 кг. Той разби всякаква конкуренция и спечели титлата, като постави световен рекорд в двубоя. 20-годишният ни щангист, роден в Париж, събра двубой от 404 килограма, с което подобри с цели осем предишното най-добро постижение на планетата. В изхвърлянето Насар направи три чисти опита и вдигна 180 килограма, а в изтласкването след само два постигна 224 кг и подобри собствения си досегашен рекорд.

Преди надпреварата Карлос обеща, че няма да остави шансове на съперниците си и удържа на думата си. Това е първа олимпийска титла за България във вдигането на тежести от 2004 г. насам. Тогава, преди цели 20 години, Милен Добрев /кат. до 94 кг./ триумфира в Атина.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Калейн (вляво) с олимпийската шампионка Даря Варфоломеев (Германия) и бронзовата медалистка София Рафаели от Италия.

Боряна Калейн с историческо олимпийско сребро за България в художествената гимнастика

С четири прекрасни съчетания на обръч, топка, бухалки и лента Боряна Калейн заслужи сребърен медал от Олимпийските игри в Париж. Предишният медал за страната ни в индивидуалната художествена гимнастика е от далечната 1988 г., когато Адриана Дунавска..

публикувано на 09.08.24 в 19:04

Ансамбълът по художествена гимнастика се класира за финал на Олимпиадата

Ансамбълът на България по художествена гимнастика се класира за финала на многобоя на XXXIII Олимпийски игри в Париж и в събота, 10 август, ще се бори за златото. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита..

публикувано на 09.08.24 в 15:44

Новак Джокович и Григор Димитров ще играят демонстративен мач в София

Григор Димитров и Новак Джокович ще зарадват привържениците на тениса в София с голямо тенис шоу. Олимпийският шампион идва в българската столица по покана на първата българска ракета. Двамата ще изиграят демонстративен мач. Досега сърбинът е бил в..

публикувано на 06.08.24 в 13:07