Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феноменален Карлос Насар – олимпийски шампион във вдигането на тежести със световен рекорд в двубоя!!!

Снимка: wfbulgaria.com

Карлос Насар стана шампион на Олимпиадата в Париж във вдигането на тежести в категорията до 89 кг. Той разби всякаква конкуренция и спечели титлата, като постави световен рекорд в двубоя. 20-годишният ни щангист, роден в Париж, събра двубой от 404 килограма, с което подобри с цели осем предишното най-добро постижение на планетата. В изхвърлянето Насар направи три чисти опита и вдигна 180 килограма, а в изтласкването след само два постигна 224 кг и подобри собствения си досегашен рекорд.

Преди надпреварата Карлос обеща, че няма да остави шансове на съперниците си и удържа на думата си. Това е първа олимпийска титла за България във вдигането на тежести от 2004 г. насам. Тогава, преди цели 20 години, Милен Добрев /кат. до 94 кг./ триумфира в Атина.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Десислава Ангелова

Десислава Ангелова завоюва шесто място на скиф на олимпиадата в Париж

Десислава Ангелова завърши на шесто място на скиф в турнира по гребане на олимпийските игри в Париж. Дебютантката в най-високия спортен форум преодоля дистанцията от 2 хил. метра за 7:33.19 минути. Тя е първата българка на олимпийски финал в..

публикувано на 03.08.24 в 12:18

Остра реакция на БОК срещу участието на боксьорки, не издържали теста за пол

Българският олимпийски комитет излезе с остра позиция срещу участието в Олимпиадата в Париж на две боксьорки, не издържали теста за пол. "Българският олимпийски комитет /БОК/ за пореден път повдига въпроса за стриктното спазване на..

публикувано на 02.08.24 в 14:08

Станимира Петрова остана без олимпийски медал в бокса

Световната и двукратна европейска шампионка в бокса Станимира Петрова не успя да достигне до полуфиналите на олимпийските игри в Париж, което щеше да й гарантира минимум спечелването на бронзов медал. В оспорван двубой с китайката Юан Чан..

публикувано на 01.08.24 в 16:49