Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България завърши наравно с Люксембург в мач от Лигата на нациите

Снимка: БТА

Българският национален отбор по футбол постигна нулево равенство като домакин с Люксембург в Лигата на нациите.

“Лъвовете” получиха подкрепата на над 16 хил. фенове на пловдивския стадион “Христо Ботев”, но това не им помогна да пробият отбраната на съперника. Въпреки че имаха игрово предимство почти през целия двубой, възпитаниците на Илиан Илиев не успяха да създадат чисти положения пред противниковата врата.

Главният съдия Давид Шмайц от Словения показа цели 11 жълти картона на играчите на двата отбора.

За нашите футболисти това е девети пореден мач без загуба – те имат в актива си две победи и седем равенства. В следващия си мач националният ни отбор ще гостува на Северна Ирландия. България и Северна Ирландия оглавяват своята група с 5 точки от три мача.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хиляда бегачи потеглиха в класическия маратон в столицата

Над 6500 бегачи от различни страни участват в “Маратон София 2024”, който се провежда през почивните дни. От площад “Александър Батенберг” тази сутрин потеглиха около хиляда атлети, състезаващи се в класическата дистанция 42,195 км. С най-големи..

публикувано на 13.10.24 в 10:22

Ултрамаратонци бягат по маршрута Ком-Емине в подкрепа на хора с увреждания

Ултрамаратонците Пирин Галов и Павлин Райчев предстои да пробягат 580-километровото трасе Ком-Емине в Стара планина, като началото на предизвикателството им е днес, 9 октомври. Двамата ще направят опит за скоростно тандемно преминаване на дългото..

публикувано на 09.10.24 в 08:25
Цанко Цанков

Световният плувен рекорд на Цанко Цанков отменен

Броени дни след официалното признаване на световния рекорд на Цанко Цанков за най-дълго непрекъснато и неасистирано плуване по река Дунав Асоциацията за световни рекорди анулира постижението му. Признаха официално световния рекорд на Цанко Цанков в..

публикувано на 06.10.24 в 16:00