Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова:

Новият служебен кабинет не е на президента

Илияна Йотова
Снимка: БТА

Вицепрезидентът Илияна Йотова прогнозира, че и към новото служебно правителство ще бъдат отправени обвинения в политическа употреба.

Горица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер

Този служебен кабинет не е на президента. Време е да се свалят всички маски и да се каже ясно, че поправките в Конституцията, касаещи служебния кабинет, бяха направени срещу един човек – Румен Радев”, коментира Илияна Йотова пред БНТ, визирайки ограничените правомощия на държавния глава при съставянето на служебно правителство. “Тези поправки отвориха кутията на Пандора”, добави тя.

Според вицепрезидента има три сценария след предстоящите предсрочни парламентарни избори наесен. Първият е правителство на малцинството с определена програма със съгласието на мнозинство в Народното събрание без да се влиза в реална коалиция за определен период от време, вторият – разписаните коалиции, а третият – кабинет с експертен и технически характер.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слави Трифонов

ИТН връща мандата за съставяне на кабинет неизпълнен

“Има такъв народ” ще върне утре на президента Румен Радев третия мандат за съставяне на правителство неизпълнен, съобщи във фейсбук страницата си лидерът на партията Слави Трифонов. “ Сигурен съм, че българският избирател е мъдър и ще постъпи правилно..

публикувано на 04.08.24 в 16:00

ГЕРБ-СДС отказа да подкрепи правителство с мандата на ИТН

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи правителство с третия мандат, стана ясно след тричасови консултации с “Има такъв народ”. На тях мандатоносителят ИТН представи приоритетите си в правосъдието, енергетиката и външната политика. Разговорите започнаха с въпрос..

публикувано на 03.08.24 в 14:21
Димитър Главчев

Запазването на българския език и култура сред българските общности зад граница е изключително важно

Служебният премиер Димитър Главчев се ангажира през своя мандат да приведе в действие законодателните промени, свързани със Съвета за координация на политиките за българите извън страната. “ Срокът за приемане на правилник за Съвета и дейността му е..

публикувано на 03.08.24 в 09:06