Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йоана Георгиева и Биляна Дудова няма да се борят за олимпийски медали

Йоана Георгиева
Снимка: БТА

Дебютантката на олимпийски игри Йоана Георгиева завърши седма в Париж в третата полуфинална серия на 500 м в едноместния каяк. Това означава, че тя няма да участва на финала в дисциплината. 22-годишната българка не намери място и във финал С, на който се класират завършилите на пето и на шесто място.


Биляна Дудова не успя да достигне до решителната среща за бронзовите медали в борбата в категория до 62 кг. Тя загуби в първия кръг на репешажите от монголката Пюревдорин Орхон с резултат 1:3. По време на схватката българката беше ударена в главата от съперничката си и два пъти на тепиха бяха викани лекари, за да спрат кръвотечението от носа й.

Другата наша представителка в борбата Юлияна Янева също загуби своята среща в категория до 76 кг – на осминафиналите тя беше победена с 1:7 от кубинката Милаймис Потрил Марин. Българската състезателка ще достигне до репешажите за бронзовия медал, ако съперничката й се класира за финала. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Остра реакция на БОК срещу участието на боксьорки, не издържали теста за пол

Българският олимпийски комитет излезе с остра позиция срещу участието в Олимпиадата в Париж на две боксьорки, не издържали теста за пол. "Българският олимпийски комитет /БОК/ за пореден път повдига въпроса за стриктното спазване на..

публикувано на 02.08.24 в 14:08

Станимира Петрова остана без олимпийски медал в бокса

Световната и двукратна европейска шампионка в бокса Станимира Петрова не успя да достигне до полуфиналите на олимпийските игри в Париж, което щеше да й гарантира минимум спечелването на бронзов медал. В оспорван двубой с китайката Юан Чан..

публикувано на 01.08.24 в 16:49

Сестри Стоеви отпаднаха от Олимпиадата, Десислава Ангелова ще гребе на финал

Десислава Ангелова се класира за финал „А“ на скиф от олимпийския турнир по гребане в Париж. Тя завърши на трето място в първия полуфинал с резултат 7:27.16. Гонката бе спечелена от нидерландката Каролин Флорайн с време 7:21.26 мин. Втора се..

публикувано на 01.08.24 в 12:59