Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йоана Георгиева и Биляна Дудова няма да се борят за олимпийски медали

Йоана Георгиева
Снимка: БТА

Дебютантката на олимпийски игри Йоана Георгиева завърши седма в Париж в третата полуфинална серия на 500 м в едноместния каяк. Това означава, че тя няма да участва на финала в дисциплината. 22-годишната българка не намери място и във финал С, на който се класират завършилите на пето и на шесто място.


Биляна Дудова не успя да достигне до решителната среща за бронзовите медали в борбата в категория до 62 кг. Тя загуби в първия кръг на репешажите от монголката Пюревдорин Орхон с резултат 1:3. По време на схватката българката беше ударена в главата от съперничката си и два пъти на тепиха бяха викани лекари, за да спрат кръвотечението от носа й.

Другата наша представителка в борбата Юлияна Янева също загуби своята среща в категория до 76 кг – на осминафиналите тя беше победена с 1:7 от кубинката Милаймис Потрил Марин. Българската състезателка ще достигне до репешажите за бронзовия медал, ако съперничката й се класира за финала. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боксьорът Рами Куиан е на една победа разстояние от медал на Олимпиадата

Боксьорът Рами Киуан е на победа от олимпийски медал, след като се класира за четвъртфиналите в категория до 71 кг. в Париж. При достигане до полуфинал българинът ще си осигури минимум бронзово отличие. Киуан надигра категорично поставеният..

публикувано на 31.07.24 в 14:10

Тежък жребий за сестри Стоеви на четвъртфинала по бадминтон в Олимпиадата

Плувецът Любомир Епитропов направи много силно полуфинално плуване и 4 стотни не му достигнаха, за да се се класира за финала на 200 метра бруст на олимпийските игри. Той зае деветото място в полуфиналите с време 2 минути, 9 секунди и 3 стотни..

публикувано на 31.07.24 в 10:51

Десислава Ангелова ще гребе на полуфинал от Олимпиадата в Париж

Десислава Ангелова се класира за полуфиналите на сингъл скиф от олимпийския турнир по гребане в Париж, след като завърши на трето място в своята серия в четвъртфиналите. 8 български спортисти ще участват в 4-ия състезателен ден на Олимпиадата..

обновено на 30.07.24 в 12:43