Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Стоянов:

Горица Грънчарова-Кожарева е подложена на брутален натиск да не бъда министър

Калин Стоянов
Снимка: БТА

Останах с усещането, че бъдещият служебен премиер е подложен на огромен, дори, бих казал, брутален политически натиск относно това аз да не бъда в кабинета на предстоящото служебно правителство.” Този коментар направи служебният вътрешен министър Калин Стоянов след среща с кандидата за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева. Той определи разговора като “стегнат” и “професионален” и добави, че е представил поискания анализ за резултатите на МВР през последната година.

Калин Стоянов е запознал Горица Грънчарова-Кожарева с приоритетите на министерството, с проблемите и с тяхното евентуално решение, както и с пътя, който трябва да следва МВР, за да бъде завършен процесът по приемането на България в Шенген.

Министърът каза още, че според собственото му усещане има и други хора, поканени на разговор като кандидати за неговия пост.

На консултациите на президента Румен Радев с парламентарните сили в четвъртък “Продължаваме промяната – Демократична България” настоя следващият служебен премиер да смени Калин Стоянов, защото не е безпристрастен при организирането на изборите.

Днес пък от Синдикалната федерация на служителите в МВР изтъкнаха, че внушенията от последните дни за манипулирани избори са индиректно обвинение и обида към 50-те хил. души, работещи във ведомството.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илияна Йотова

Новият служебен кабинет не е на президента

Вицепрезидентът Илияна Йотова прогнозира, че и към новото служебно правителство ще бъдат отправени обвинения в политическа употреба. Го рица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер “ Този служебен кабинет не е на президента. Време е да се..

публикувано на 10.08.24 в 10:27
Горица Грънчарова–Кожарева

Горица Грънчарова-Кожарева започва разговори за състава на служебния кабинет

Заместник-председателят на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева, която в петък, 9 август, получи от президента Румен Радев мандат за съставяне на служебен кабинет, започва от днес разговори за неговия състав. Горица Грънчарова-Кожарева е..

публикувано на 10.08.24 в 06:50

Горица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер

Държавният глава Румен Радев избра Горица Грънчарова-Кожарева, досегашен зам.-председател на Сметната палата, за служебен премиер. В конституцията няма посочен срок, в който служебният премиер трябва да представи състава на своето правителство, но..

публикувано на 09.08.24 в 11:52