Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Стоянов:

Горица Грънчарова-Кожарева е подложена на брутален натиск да не бъда министър

Калин Стоянов
Снимка: БТА

Останах с усещането, че бъдещият служебен премиер е подложен на огромен, дори, бих казал, брутален политически натиск относно това аз да не бъда в кабинета на предстоящото служебно правителство.” Този коментар направи служебният вътрешен министър Калин Стоянов след среща с кандидата за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева. Той определи разговора като “стегнат” и “професионален” и добави, че е представил поискания анализ за резултатите на МВР през последната година.

Калин Стоянов е запознал Горица Грънчарова-Кожарева с приоритетите на министерството, с проблемите и с тяхното евентуално решение, както и с пътя, който трябва да следва МВР, за да бъде завършен процесът по приемането на България в Шенген.

Министърът каза още, че според собственото му усещане има и други хора, поканени на разговор като кандидати за неговия пост.

На консултациите на президента Румен Радев с парламентарните сили в четвъртък “Продължаваме промяната – Демократична България” настоя следващият служебен премиер да смени Калин Стоянов, защото не е безпристрастен при организирането на изборите.

Днес пък от Синдикалната федерация на служителите в МВР изтъкнаха, че внушенията от последните дни за манипулирани избори са индиректно обвинение и обида към 50-те хил. души, работещи във ведомството.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Временновластието става характерна черта на политическата ситуация в България

България се изправя пред седмите поред парламентарни избори за последните три години. Причината е, че за пореден път и трите проучвателни мандата, връчвани от президента на парламентарно представените партии, останаха нереализирани. Какво е..

публикувано на 06.08.24 в 12:15
Рая Назарян

Председателят на парламента отказа да е служебен премиер

"Най-важното за един служебен премиер е да осигури провеждането на честни и прозрачни избори и ярките политически лица няма да доведат до доверие в този процес". Това заяви председателят на парламента Рая Назарян от ГЕРБ на среща с президента..

публикувано на 05.08.24 в 16:25

България поема към поредни парламентарни избори

След като парламентарната група на партия "Има такъв народ" върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство, президентът Румен Радев продължава с процедурата по назначаване на служебно правителство и насрочване на седми предсрочни..

публикувано на 05.08.24 в 13:44