Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Стоянов:

Горица Грънчарова-Кожарева е подложена на брутален натиск да не бъда министър

Калин Стоянов
Снимка: БТА

Останах с усещането, че бъдещият служебен премиер е подложен на огромен, дори, бих казал, брутален политически натиск относно това аз да не бъда в кабинета на предстоящото служебно правителство.” Този коментар направи служебният вътрешен министър Калин Стоянов след среща с кандидата за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева. Той определи разговора като “стегнат” и “професионален” и добави, че е представил поискания анализ за резултатите на МВР през последната година.

Калин Стоянов е запознал Горица Грънчарова-Кожарева с приоритетите на министерството, с проблемите и с тяхното евентуално решение, както и с пътя, който трябва да следва МВР, за да бъде завършен процесът по приемането на България в Шенген.

Министърът каза още, че според собственото му усещане има и други хора, поканени на разговор като кандидати за неговия пост.

На консултациите на президента Румен Радев с парламентарните сили в четвъртък “Продължаваме промяната – Демократична България” настоя следващият служебен премиер да смени Калин Стоянов, защото не е безпристрастен при организирането на изборите.

Днес пък от Синдикалната федерация на служителите в МВР изтъкнаха, че внушенията от последните дни за манипулирани избори са индиректно обвинение и обида към 50-те хил. души, работещи във ведомството.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До края на седмицата ще е ясно дали ще има редовно правителство

За незабавно пристъпване към разговори с останалите политически формации в 50-ото Народно събрание, призова президентът Румен Радев представителите на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН). Той им връчи третия, последен, мандат за..

публикувано на 29.07.24 в 13:03

България следи с тревога изявленията на Скопие за Коридор №8

Правителството на България следи с нарастваща тревожност изявления и декларации на официални представители на Северна Македония, насочени към нарушаване на международни ангажименти в областта на инфраструктурната свързаност, включително чрез..

публикувано на 29.07.24 в 12:53

България благодари на Франция и Испания за подкрепата в гасенето на горските пожари

Президентът Румен Радев благодари на френския си колега Еманюел Макрон за подкрепата, която Франция оказва за гасенето на пожара на българо-гръцката граница. "Моята искрена благодарност към президента Еманюел Макрон е за солидарността и..

публикувано на 29.07.24 в 12:36