Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евро 2024:

Българските волейболистки се наложиха над силния отбор на Нидерландия

Снимка: БТА

Българският национален отбор извоюва категорична победа над Нидерландия на Европейското първенство по волейбол за жени под 20 години, постигайки резултат от 3:0. Страната ни заедно с Ирландия е домакин на шампионата.

Победата над един от най-добре представящите се отбори в първенството е трета за нашите състезателки и тя ги поставя на временното четвърто място в първа група с актив от 9 точки (три успеха и две поражения). Българките имат шансове да се класират на полуфиналите на европейското първенство.

В следващия си мач отборът на България ще се изправи срещу този на Хърватия, който заедно с Турция е лидер в групата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ансамбълът по художествена гимнастика се класира за финал на Олимпиадата

Ансамбълът на България по художествена гимнастика се класира за финала на многобоя на XXXIII Олимпийски игри в Париж и в събота, 10 август, ще се бори за златото. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита..

публикувано на 09.08.24 в 15:44

Новак Джокович и Григор Димитров ще играят демонстративен мач в София

Григор Димитров и Новак Джокович ще зарадват привържениците на тениса в София с голямо тенис шоу. Олимпийският шампион идва в българската столица по покана на първата българска ракета. Двамата ще изиграят демонстративен мач. Досега сърбинът е бил в..

публикувано на 06.08.24 в 13:07

Мрежата за права на жените: Респект за куража на боксьорката Светлана Каменова!

"Респект за куража на Светлана Каменова, която се би смело в женската категория на Олимпиадата. Никоя жена не трябва да се бие с мъж. Това не е честна, безопасна и равнопоставена игра. Интегритетът на МОК е напълно разрушен". Това написаха в..

публикувано на 05.08.24 в 14:14