Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евро 2024:

Българските волейболистки се наложиха над силния отбор на Нидерландия

Снимка: БТА

Българският национален отбор извоюва категорична победа над Нидерландия на Европейското първенство по волейбол за жени под 20 години, постигайки резултат от 3:0. Страната ни заедно с Ирландия е домакин на шампионата.

Победата над един от най-добре представящите се отбори в първенството е трета за нашите състезателки и тя ги поставя на временното четвърто място в първа група с актив от 9 точки (три успеха и две поражения). Българките имат шансове да се класират на полуфиналите на европейското първенство.

В следващия си мач отборът на България ще се изправи срещу този на Хърватия, който заедно с Турция е лидер в групата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сънародникът ни Ивайло Иванов е първи рефер на четвъртфиналите по волейбол в Париж

Още в първия ден на елиминациите на волейболния турнир на Олимпиадата в Париж, най-добрият български съдия Ивайло Иванов ще бъде първи рефер на мъжкия четвъртфинален двубой Италия – Япония. На Игрите във френската столица организаторите..

публикувано на 05.08.24 в 12:58
Светлана Каменова (вдясно) и Лин Ю-тин

Светлана Каменова загуби от Лин Ю-тин и остана без олимпийски медал

Боксьорката Светлана Каменова отпадна от олимпийския турнир на крачка от медалите. На четвъртфиналите в Париж настоящата европейска шампионка и бронзова медалистка от последното световно първенство загуби от тайванката Лин Ю-тин в категорията до..

публикувано на 04.08.24 в 13:34
Хавиер Ибаниес

Хавиер Ибаниес осигури първи олимпийски медал за България

Боксьорът Хавиер Ибаниес се класира за олимпийските полуфинали в категория до 57 кг и си гарантира минимум бронзов медал в Париж. Роденият в Куба, но състезаващ се за България европейски шампион, победи японеца Шудай Харада с 5:0 съдийски гласа. За..

публикувано на 04.08.24 в 09:04