Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евро 2024:

Българските волейболистки се наложиха над силния отбор на Нидерландия

Снимка: БТА

Българският национален отбор извоюва категорична победа над Нидерландия на Европейското първенство по волейбол за жени под 20 години, постигайки резултат от 3:0. Страната ни заедно с Ирландия е домакин на шампионата.

Победата над един от най-добре представящите се отбори в първенството е трета за нашите състезателки и тя ги поставя на временното четвърто място в първа група с актив от 9 точки (три успеха и две поражения). Българките имат шансове да се класират на полуфиналите на европейското първенство.

В следващия си мач отборът на България ще се изправи срещу този на Хърватия, който заедно с Турция е лидер в групата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тежък жребий за сестри Стоеви на четвъртфинала по бадминтон в Олимпиадата

Плувецът Любомир Епитропов направи много силно полуфинално плуване и 4 стотни не му достигнаха, за да се се класира за финала на 200 метра бруст на олимпийските игри. Той зае деветото място в полуфиналите с време 2 минути, 9 секунди и 3 стотни..

публикувано на 31.07.24 в 10:51

Десислава Ангелова ще гребе на полуфинал от Олимпиадата в Париж

Десислава Ангелова се класира за полуфиналите на сингъл скиф от олимпийския турнир по гребане в Париж, след като завърши на трето място в своята серия в четвъртфиналите. 8 български спортисти ще участват в 4-ия състезателен ден на Олимпиадата..

обновено на 30.07.24 в 12:43
Станимира Петрова

8 български спортисти ще участват в 4-ия състезателен ден на Олимпиадата

В Париж продължават Летните олимпийски игри и българското участие в тях. На 30 юли, вторник, в турнира по бокс за жени в категория 54 кг Станимира Петрова излиза на осминафинал срещу Вен КСиау Хуан от Тайпе. Кристиян Василев е на четвъртфинал..

публикувано на 30.07.24 в 08:45