Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евро 2024:

Българските волейболистки се наложиха над силния отбор на Нидерландия

Снимка: БТА

Българският национален отбор извоюва категорична победа над Нидерландия на Европейското първенство по волейбол за жени под 20 години, постигайки резултат от 3:0. Страната ни заедно с Ирландия е домакин на шампионата.

Победата над един от най-добре представящите се отбори в първенството е трета за нашите състезателки и тя ги поставя на временното четвърто място в първа група с актив от 9 точки (три успеха и две поражения). Българките имат шансове да се класират на полуфиналите на европейското първенство.

В следващия си мач отборът на България ще се изправи срещу този на Хърватия, който заедно с Турция е лидер в групата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Йоана Илиева

На 29 юли българските спортисти участват в 6 от олимпийските турнири

Най-добрата българска фехтовачка Йоана Илиева ще се бори за призовите места в надпреварата по сабя на Олимпийските игри в Париж в понеделник, 29 юли. Джудистът Марки Христов ще срещне Александър Хюсеин в мач от първия кръг на категория до 73..

публикувано на 29.07.24 в 09:34
Рами Киуан

В Париж на олимпиадата Киуан победи поляк и ще се изправи срещу австралиец

Европейският шампион по бокс в категория до 75 кг Рами Киуан направи успешен олимпийски дебют и се прицели директно в златния медал на игрите в Париж 2024. В откриващия си мач от олимпийската категория до 71 кг националът от Червен бряг победи с..

публикувано на 28.07.24 в 16:11
Сестри Стоеви, архив

Сестри Стоеви записаха първа победа в бадминтона в Париж

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви започнаха с победа участието си на олимпийския турнир по бадминтон, като се наложиха в драматична среща с резултат с 2:1 гейма срещу сестрите от Хонконг Нга Тин Еюн и Пюй Лам Еюн. Следващият мач на българките е на 28..

публикувано на 27.07.24 в 17:27