Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят Благоевград като интересно място за живеене и бизнес

Снимка: Община Благоевград

"Ела (си) в Благоевград" е мотото на тридневен форум, организиран от екипа на кмета Методи Байкушев. Целта на събитието е да привлече и мотивира благоевградчани, работещи и развиващи бизнес навън, да се завърнат и да се реализират в родното си място. 

Предвидени са срещи с успели в бизнеса местни жители, с външни фирми и мениджъри, които ще представят своя модел на работа, както и възможностите да привлекат кадри към своите компании. По време на форума кметът ще представи стратегията за развитие на Благоевград за следващите 3 години. Десетки местни фирми ще участват в бизнес изложение.
 
Откриването е от 20 ч. в понеделник на централния площад в Благоевград. Областният град, като център на Югозападна България се намира на Автомагистрала "Струма", която го прави изключително комуникативен център между столицата София и бизнес потока по Коридор №10 към Гърция. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Търговски камари в България призоваха държавниците ни към отговорно поведение

Седем от двустранните търговски камари в България напомниха на българския политически елит за нуждата от отговорно държавническо поведение и спешни действия в полза на обществото и бъдещето на България. "В този критичен момент за страната ни..

публикувано на 02.07.24 в 19:45

Безработицата в България се е понижила до 4,4%, в ЕС - до 6,4%

Нивото на безработица в еврозоната през май за втори пореден месец се стабилизира на рекордно от 1998 г. насам дъно от 6,4%. В България безработицата през май се е понижила до 4,4% от 4,5% през април. Младежката безработица (на лицата..

публикувано на 02.07.24 в 14:48

Токът за бита поскъпва, парното и топлата вода поевтиняват

От днес токът за бита поскъпва средно с 1,7%, а за парно и топла вода ще плащаме с 8,5% по-малко, реши Комисията за енергийно и водно регулиране. Най-голямо повишение на цените на тока има в Западна България – 3%, докато клиентите в североизточната..

публикувано на 01.07.24 в 07:00