Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят Благоевград като интересно място за живеене и бизнес

Снимка: Община Благоевград

"Ела (си) в Благоевград" е мотото на тридневен форум, организиран от екипа на кмета Методи Байкушев. Целта на събитието е да привлече и мотивира благоевградчани, работещи и развиващи бизнес навън, да се завърнат и да се реализират в родното си място. 

Предвидени са срещи с успели в бизнеса местни жители, с външни фирми и мениджъри, които ще представят своя модел на работа, както и възможностите да привлекат кадри към своите компании. По време на форума кметът ще представи стратегията за развитие на Благоевград за следващите 3 години. Десетки местни фирми ще участват в бизнес изложение.
 
Откриването е от 20 ч. в понеделник на централния площад в Благоевград. Областният град, като център на Югозападна България се намира на Автомагистрала "Струма", която го прави изключително комуникативен център между столицата София и бизнес потока по Коридор №10 към Гърция. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България все още не покрива критериите за еврозоната

България отговаря на 3 от Маастрихските критерии за присъединяване към еврозоната, но все още не изпълнява целите за устойчивост на цените и инфлацията, се посочва в доклад на Еврокомисията, предава БТА. България засега не отговаря на изискванията..

публикувано на 26.06.24 в 13:58

България е търсен износител на риба и рибни продукти

През годините България се e превърнала в търсен износител на риба и рибни продукти, както и на деликатесни продукти от черен хайвер. Това стана ясно при посещението на заместник-министъра на земеделието и храните Деян Стратев в производствените бази на..

публикувано на 22.06.24 в 14:29

Липсата на персонал е основно предизвикателство пред хотелиерите

До края на годината не се очаква повишение на цените в хотелиерството, а в обектите, които предвиждат увеличение, то ще бъде не повече от 10%. Хотелиерите обаче не  очакват подобрение на бизнес средата. Това сочат данните от традиционно национално допитване..

публикувано на 22.06.24 в 10:54