Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Райчев и Кънчо Стойчев продадоха "Галъп интернешънъл Болкан"

Борислав Цеков
Снимка: БГНЕС

Финализирана е продажбата на 100% от акциите на социологическа агенция "Галъп интернешънъл Болкан", която е член на международната асоциация Gallup International със седалище в Цюрих. Учредителите и досегашни акционери Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, прехвърлиха своите дялове на учреденото за целта акционерно дружество "Пакстън Рисърч", оглавявано от доц. д-р Борислав Цеков, се казва в съобщение на "Галъп интернешънъл Болкан". Собственици на "Пакстън Рисърч" са консервативният тинк-танк Изследователски център за нова Европа, ръководен от доц. Цеков и сдружение "Републикански център" с председател д-р Петър Кичашки. В борда на "Пакстън Рисърч" участват адвокат Андриан Боянов и Ивилина Алексиева-Робинсън. Финансирането на сделката се осигурява от успешния международен бизнес, който развиват доц. Борислав Цеков и д-р Петър Кичашки.

"Правото на пенсия е гарантирано от Конституцията и ние решихме да се възползваме от него" - заявиха Андрей Райчев и Кънчо Стойчев и подчертаха, че отговорността към постигнатото от "Галъп интернешънъл Болкан" в България през последните 33 години е голяма. "Затова търсехме да предадем щафетата на личности, които имат не само разбиране за неговата мисия, но и капацитет за надграждане".

Цеков заяви, че предстои преструктуриране на агенцията, която ще прерасне в изследователски център с три направления - социологическо; изследователско в областта на конституционното право, което ще издава и списание с участието на учени и преподаватели от България и САЩ; третото направление, което ще бъде сформирано съвместно с американски партньори, е център за мониторинг на антидемократичните идеологии и пропаганда в България. Финансирането на сделката се осигурява от успешния международен бизнес на Цеков и Кичашки, се посочва на сайта на "Галъп интернешънъл Болкан".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево ще е над цялата страна на 8 август

В четвъртък  ще е слънчево, със слаб до умерен вятър на изток. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще достигат от 29 до 37°, в столицата 31°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен източен бриз...

публикувано на 07.08.24 в 19:50
Пол Камерън от Лондон

Летище Бургас посрещна едномилионния си пътник

Пол Камерън от Лондон се оказа едномилионният пътник за 2024 г. на Летище Бургас, а кацането му се превърна в истински празник, съобщи БНТ. Той и съпругата му Синди пристигнаха с чартърен полет от Летище Гетуик и бяха посрещнати още на пистата с..

публикувано на 07.08.24 в 18:35

Тараклийският университет вече е част от русенския "Ангел Кънчев"

След подписано споразумение между правителствата на България и Молдова, държавният университет в град Тараклия става структура на Русенския университет "Ангел Кънчев", съобщи пресцентърът на  Министерския съвет. Чрез спогодбата се дава възможност..

публикувано на 07.08.24 в 17:17