Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Райчев и Кънчо Стойчев продадоха "Галъп интернешънъл Болкан"

Борислав Цеков
Снимка: БГНЕС

Финализирана е продажбата на 100% от акциите на социологическа агенция "Галъп интернешънъл Болкан", която е член на международната асоциация Gallup International със седалище в Цюрих. Учредителите и досегашни акционери Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, прехвърлиха своите дялове на учреденото за целта акционерно дружество "Пакстън Рисърч", оглавявано от доц. д-р Борислав Цеков, се казва в съобщение на "Галъп интернешънъл Болкан". Собственици на "Пакстън Рисърч" са консервативният тинк-танк Изследователски център за нова Европа, ръководен от доц. Цеков и сдружение "Републикански център" с председател д-р Петър Кичашки. В борда на "Пакстън Рисърч" участват адвокат Андриан Боянов и Ивилина Алексиева-Робинсън. Финансирането на сделката се осигурява от успешния международен бизнес, който развиват доц. Борислав Цеков и д-р Петър Кичашки.

"Правото на пенсия е гарантирано от Конституцията и ние решихме да се възползваме от него" - заявиха Андрей Райчев и Кънчо Стойчев и подчертаха, че отговорността към постигнатото от "Галъп интернешънъл Болкан" в България през последните 33 години е голяма. "Затова търсехме да предадем щафетата на личности, които имат не само разбиране за неговата мисия, но и капацитет за надграждане".

Цеков заяви, че предстои преструктуриране на агенцията, която ще прерасне в изследователски център с три направления - социологическо; изследователско в областта на конституционното право, което ще издава и списание с участието на учени и преподаватели от България и САЩ; третото направление, което ще бъде сформирано съвместно с американски партньори, е център за мониторинг на антидемократичните идеологии и пропаганда в България. Финансирането на сделката се осигурява от успешния международен бизнес на Цеков и Кичашки, се посочва на сайта на "Галъп интернешънъл Болкан".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарите изпепелиха местообитания на световно застрашени птици

Горските пожари през последните седмици застрашават не само хората и населените места, но и ценни природни местообитания – дом на огромно разнообразие от видове, част от които световно застрашени. За това предупреждават от Българското дружество за..

публикувано на 10.08.24 в 13:24
Райна Манджукова на джаз фестивала в Банско

Важно е успелите българи в чужбина да участват в живота в България

“ Важно е успелите българи в чужбина да участват в живота в България, за да могат българите тук да виждат, че чужбина не е присъда, нито е някакъв окончателен избор .” Това заяви за БТА изп. директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина..

публикувано на 10.08.24 в 11:45
Васил Терзиев

София ще има десет нови метростанции през 2027 г.

Новите десет станции на столичното метро ще бъдат завършени през 2027 г., съобщи кметът на София Васил Терзиев, който инспектира участъка от разширението на третия лъч. По думите му, 46% от пътуващите всеки ден хора ще се възползват от подземния..

публикувано на 10.08.24 в 09:02