Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха с награда българския вестник във Великобритания "БГ БЕН"

Снимка: Изпълнителната агенция за българите в чужбина

Директорът на Изпълнителната агенция за българите в чужбина Райна Манджукова връчи почетен плакет на българския вестник "БГ БЕН" във Великобритания по случай 20-годишнината на медията. Отличието е присъдено и за активното им участие в живота на българската общност, информира сайтът на агенцията.

Първоначалният формат на "БГ БЕН" е насочен към потенциала на България като туристическа и бизнес дестинация. През юни 2005 г. вестникът променя формата си на стандартен таблоид и става двуседмичник с обем 32 страници. През ноември 2007 г. в него излизат и 8 български страници, като тиражът е увеличен.

Днес изданието се доставят до повече от 100 места в Лондон, Манчестър, Бирмингам, Бристол, Кент, Уотфорд, Саутхемптън и Стокпорт. Вестникът се предлага напълно безплатно.

Вестник "БГ БЕН" е изцяло посветен на консолидирането на българската общност, професионалните съвети по ежедневните проблеми на общността и насърчаването на по-доброто познаване и разбиране на живота и работата във Великобритания. Вестникът се гордее и с отличното си партньорство и комуникация с местните институции.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Млади дарования от Благоевград ще пеят рок в Босилеград

Рок концерт с участието на ученици от музикалната школа "Престо“ (Presto Music School) – Благоевград, ще се проведе в сряда вечер, 14 август, в центъра на Босилеград, пред сградата на Пощата, от 19:30 часа. Събитието е организирано от Сдружение "ГЛАС" -..

публикувано на 14.08.24 в 12:47

Българка е номинирана за магистър на годината на Университета в Утрехт

Българката Биляна Манолова, изследвала начина, по който разказваме за комунистическото си минало, е сред тримата номинирани за годишната награда за завършилите магистратура в Университета в Утрехт, съобщи "Дневник". Тя е от София, учила е в испанската..

публикувано на 13.08.24 в 14:41

Българи от Молдова представиха фолклора си край езерото Белеу

Ансамбълът "Червена китка" при Дома на културата "Степан Танов" в Тараклия представи българската култура на фолклорния фестивал BelEU Fest-2024 в Кахулски район на брега на езерото Белеу. Програмата на ансамбъла е включвала български народни песни и..

публикувано на 12.08.24 в 14:39