Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето остава горещо и без промяна до петък

Снимка: БТА

В четвъртък ще е слънчево, на много места и горещо. След обяд на запад ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места в Рило-Родопската област ще превали. Минималните температури ще са между 17° и 24°, в София 17°. Максималните ще са от 30° до 40°, в столицата 35°. 

По Черноморието ще е слънчево, с югоизточен бриз. Температурите на въздуха ще са до 28-31°. Морската вода е 27-28°. Вълнението на морето ще е 3 бала. 

Над планините ще е слънчево, след обяд над западните масиви ще се заоблачи и превали. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 29°, на 2000 м до 22°.

В петък остава слънчево. Над западните масиви ще се заоблачава и след обяд може да превали.

В Европа над Великобритания облачността ще е значителна. Облачно с дъжд ще е в голяма част от Западна Европа и Южна Норвегия. На Пиренейския п-ов значителна облачност ще има в северната част и по Средиземноморието, с превалявания и гръмотевична дейност в Северна Испания. Слънчево ще е в Португалия, Западна Испания и Италия. В Централна и почти цяла Източна Европа ще е слънчево. 

Над Балканите ще е слънчево и горещо. След обяд над планините ще се заоблачава и може да превали.

В Лондон и Париж ще е 24° и 29°. В Берлин и в Москва се очакват 27° и 22°. В Мадрид и в Рим ще е 31° и 36°. В Атина и и Букурещ ще е 37°, в Истанбул 31°. Най-горещата евростолица ще е Белград с 39°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 23° и 28°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 29° и 27°. В Лос Анжелис се очакват 29°, в Маями и в Мексико сити ще e 32° и 24°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще 18° и 24°. В Дубай и в Йерусалим ще е 41° и 34°.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Инженер Катя Стоянова, ръководител на проекта „Реставрация, консервация и социализация на Хераклея Синтика

Отличиха община Петрич за популяризирането на Хераклея Синтика

Община Петрич получи награда за оригинално популяризиране на туристическа дестинация "Хераклея Синтика". Това каза за БТА инж. Катя Стоянова, ръководител на проекта "Реставрация, консервация и социализация на Хераклея Синтика". Наградата е връчена на..

публикувано на 15.10.24 в 13:47
Атанас Запрянов

Разбилият се учебно-боен самолет L-39 е бил технически изправен

Комисията, която разследва авиокатастрофата, при която на 13 септември се разби на земята учебно-боен самолен L-39 в Граф Игнатиево, не откри преки грешки в организацията на полета. Това съобщи служебният министър на отбраната Атанас Запрянов на..

публикувано на 15.10.24 в 10:36

Разходка с вързани очи по улиците на София показва колко е трудно придвижването за незрящите

15 октомври е Международен ден на белия бастун и всяка година привлича общественото внимание към предизвикателствата пред хората с увредено зрение и особено тяхната свързаност с обществото ни. Белият бастун е признат като знак за зрително..

публикувано на 15.10.24 в 09:10