Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади дарования от Благоевград ще пеят рок в Босилеград

Снимка: Presto Music School

Рок концерт с участието на ученици от музикалната школа "Престо“ (Presto Music School) – Благоевград, ще се проведе в сряда вечер, 14 август, в центъра на Босилеград, пред сградата на Пощата, от 19:30 часа. Събитието е организирано от Сдружение "ГЛАС" - Босилеград, благодарение на средствата, събрани от последната благотворителна коледна акция. 

Организаторите на концерта, който се провежда по повод Международния ден на младостта (12 август), се надяват тази вечер да бъде един общ празник на рокендрола. Желанието им е от догодина това събитие да се превърне в едно традиционно рок събиране на подрастващи, млади и талантливи рокаджии от България, Сърбия и Северна Македония.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Българско дружество „Кирил и Методий“ , Комодоро Ривадавия

Българите в Аржентина ще се представят в панаир на чуждестранните дружества

Българското дружество "Кирил и Методий" в град Комодоро Ривадавия, провинция Чубут, Аржентина, започна подготовка за своето кулинарно представяне по време на Панаира на чуждестранните дружества, който ще се проведе между 13 и 15 септември 2024 г...

публикувано на 20.08.24 в 10:30

Картина на българче от Лондон намери дом на остров Света Анастасия

Александър Георгиев е едва 14-годишен, когато участва в първото Международното младежко биенале "Българските следи по света – с палитра, камера и слово" в Рим. Събитието, проведено през 2021/2022 г., преминава с голям успех, а картината..

публикувано на 17.08.24 в 05:05

Ученици от неделни училища в Италия издадоха атлас за св. св. Кирил и Методий

Ученици от три български училища в Италия създадоха първия по рода си атлас за светите братя Кирил и Методий. Проектът се реализира по Националната програма "Неразказните истории на българите" на Министерството на образованието, съобщи пресцентърът на..

публикувано на 16.08.24 в 15:48