Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Пеевски: Актуалната тема е защо се бави процедурата за служебния кабинет

Снимка: БГНЕС

По повод журналистически въпроси относно упреците на ПП-ДБ и “Възраждане”, че използва прокуратурата като бухалка по случая с проверката срещу Румен Гайтански – Вълка, съпредседателят на ДПС Делян Пеевски попита на свой ред защо прокуратурата не прави нищо по редица разследвания и кого обслужва тя “с удобния им главен прокурор”.
Според депутата актуалната тема е защо се бави процедурата за служебния кабинет, а отговорът: “Президентът трябва да се пече на морето в чужбина.” Той препоръча на парламентарните репортери да се разходят из Народното събрание, за да научат “къде проектопремиерката приема и кои хора на президента обикалят всеки ден в кабинета ѝ”.
Председателят на парламентарната група на “БСП за България” Борислав Гуцанов заяви, че няма забавяне в процедурата по съставяне на служебно правителство. “Кандидатът за министър-председател се нуждае от време, за да предложи кои ще останат от старите министри, кои ще бъдат заменени”, коментира той упреците на Делян Пеевски, че държавният глава нарочно бави процедурата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер

Държавният глава Румен Радев избра Горица Грънчарова-Кожарева, досегашен зам.-председател на Сметната палата, за служебен премиер. В конституцията няма посочен срок, в който служебният премиер трябва да представи състава на своето правителство, но..

публикувано на 09.08.24 в 11:52

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция обяви данъчна война на евтините  стоки от чужбина Турция реши да вдигне значително данъците върху стоки, купени в чужбина. Необлагаемият лимит за стоки, купени извън страната, е намален от 150 на 30 евро (1098,87 TL). Това гласи..

публикувано на 09.08.24 в 10:25

България и Румъния ще изграждат щаб за регионално командване на специални операции

Народното събрание ратифицира Меморандум за разбирателство между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на националната отбрана на Румъния за изграждането на Щаб на регионално компонентно командване на специални..

публикувано на 08.08.24 в 17:42