Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Пеевски: Актуалната тема е защо се бави процедурата за служебния кабинет

Снимка: БГНЕС

По повод журналистически въпроси относно упреците на ПП-ДБ и “Възраждане”, че използва прокуратурата като бухалка по случая с проверката срещу Румен Гайтански – Вълка, съпредседателят на ДПС Делян Пеевски попита на свой ред защо прокуратурата не прави нищо по редица разследвания и кого обслужва тя “с удобния им главен прокурор”.
Според депутата актуалната тема е защо се бави процедурата за служебния кабинет, а отговорът: “Президентът трябва да се пече на морето в чужбина.” Той препоръча на парламентарните репортери да се разходят из Народното събрание, за да научат “къде проектопремиерката приема и кои хора на президента обикалят всеки ден в кабинета ѝ”.
Председателят на парламентарната група на “БСП за България” Борислав Гуцанов заяви, че няма забавяне в процедурата по съставяне на служебно правителство. “Кандидатът за министър-председател се нуждае от време, за да предложи кои ще останат от старите министри, кои ще бъдат заменени”, коментира той упреците на Делян Пеевски, че държавният глава нарочно бави процедурата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мария Габриел

Мария Габриел може да замени Мирча Джоана като зам.-генерален секретар на НАТО

Бившият български еврокомисар Мария Габриел може да стане зам.-генерален секретар на НАТО. Информацията за кандидатурата е потвърдена от София и от Брюксел, съобщи БГНЕС. Според българските медии Габриел има достатъчно международен опит, за да..

публикувано на 07.08.24 в 11:29

Временновластието става характерна черта на политическата ситуация в България

България се изправя пред седмите поред парламентарни избори за последните три години. Причината е, че за пореден път и трите проучвателни мандата, връчвани от президента на парламентарно представените партии, останаха нереализирани. Какво е..

публикувано на 06.08.24 в 12:15
Рая Назарян

Председателят на парламента отказа да е служебен премиер

"Най-важното за един служебен премиер е да осигури провеждането на честни и прозрачни избори и ярките политически лица няма да доведат до доверие в този процес". Това заяви председателят на парламента Рая Назарян от ГЕРБ на среща с президента..

публикувано на 05.08.24 в 16:25