Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР препоръча на българите да не пътуват до Япония заради мощен тайфун

Снимка: БТА

Министерството на външните работи призова българите, живеещи в Япония или планиращи пътуване до страната, да се въздържат от пътувания там през следващите два дни заради мощния тайфун “Ампил”. От институцията съветват също да се спазват препоръките на местните власти и да се следи редовно уеб страницата на Японската метеорологична агенция.

Япония преустанови стотици полети и препоръча на близо 10 хил. домакинства в някои райони около Токио да се евакуират заради природната стихия, която предизвика прекъсване на електрозахранването, информира Ройтерс. Днес се очаква да бъдат отменени и основни трасета от японската железопътна мрежа, включително отсечката между Токио и Нагоя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мистерия с притежателя на незаконния дом за стари хора в Банкя

Незаконният дом за стари хора в Банкя, в който при пожар загина един човек, а трима бяха ранени, е притежание на фирма с регистриран пансион за животни, при това на друг адрес, съобщи пред БНТ зам. социалният министър Лазар Лазаров. Той заяви, че не е..

публикувано на 16.08.24 в 08:34

Слънчево време с превалявания на места

В петък ще преобладава слънчево време. Следобед над западните и централните части от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за София – около 34°...

публикувано на 15.08.24 в 19:05

България днес - 15 август 2024 г.

На 15 август в „България днес“ говорим за слушателите ни от цял свят, които се свързват с нас след появата на новите QSL-картички на БНР. Представяме ви българския виолончелист Николай Коларов от Минесота, САЩ, организатор на фестивала „Балканикус“ за..

публикувано на 15.08.24 в 19:00