Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР препоръча на българите да не пътуват до Япония заради мощен тайфун

Снимка: БТА

Министерството на външните работи призова българите, живеещи в Япония или планиращи пътуване до страната, да се въздържат от пътувания там през следващите два дни заради мощния тайфун “Ампил”. От институцията съветват също да се спазват препоръките на местните власти и да се следи редовно уеб страницата на Японската метеорологична агенция.

Япония преустанови стотици полети и препоръча на близо 10 хил. домакинства в някои райони около Токио да се евакуират заради природната стихия, която предизвика прекъсване на електрозахранването, информира Ройтерс. Днес се очаква да бъдат отменени и основни трасета от японската железопътна мрежа, включително отсечката между Токио и Нагоя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Булгаргаз" продължава да преговаря за промяна в договора с турската "Боташ“

Представители на "Булгаргаз" и турската компания „Боташ“ проведоха в София пореден кръг от преговори по отношение на сключеното споразумение между двете търговски дружества. Във връзка с решението на Народното събрание, с което на министъра на..

публикувано на 15.08.24 в 18:14

Трима с обвинение за присвояване чрез кредит на 150 млн. лв.

Бизнесменът Румен Гайтански с прякор Вълка, Иван Георгиев, представител на "Роудуей кънстракшън" - фирма на Гайтански, и бившият шеф на ББР Стоян Мавродиев (2017-2020) са обвинени за необезпечен кредит от 150 млн. лева, отпуснат от Българската банка за..

публикувано на 15.08.24 в 16:11

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 13

В брой 13 на предаването слушайте: Разговор за творческите заложби и българските корени на български деца от чужбина - интервюта с Бояна Илиева от Мексико, Димитра Митева от Кипър и Дарина Генова от Украйна; Отец Иван от Рим..

публикувано на 15.08.24 в 12:00