Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР препоръча на българите да не пътуват до Япония заради мощен тайфун

Снимка: БТА

Министерството на външните работи призова българите, живеещи в Япония или планиращи пътуване до страната, да се въздържат от пътувания там през следващите два дни заради мощния тайфун “Ампил”. От институцията съветват също да се спазват препоръките на местните власти и да се следи редовно уеб страницата на Японската метеорологична агенция.

Япония преустанови стотици полети и препоръча на близо 10 хил. домакинства в някои райони около Токио да се евакуират заради природната стихия, която предизвика прекъсване на електрозахранването, информира Ройтерс. Днес се очаква да бъдат отменени и основни трасета от японската железопътна мрежа, включително отсечката между Токио и Нагоя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутат от ПП-ДБ се меси в работата на службите, оповести служебният вътрешен министър

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов обвини народния представител от ПП-ДБ Божидар Божанов в арогантна политическа намеса в работата на МВР. Пред журналисти той заяви, че на 14 август депутатът се е обадил на директора на дирекция..

публикувано на 16.08.24 в 13:15

Без тържествена заря на възпоменателния събор на Петрова нива заради опасност от пожари

Тържествената заря проверка за Националния възпоменателен събор, който ще се проведе утре в местността Петрова нива, се отменя със заповед на кмета на общината Илиян Янчев. Причина за решението са продължаващата суша и високите температури – предпоставка..

публикувано на 16.08.24 в 12:33

Министър Владимир Малинов: До 2050 г. трябва да изградим хранилище за погребване на ядрени отпадъци

Няма решение на Министерския съвет за изграждането на хранилище за погребване на ядрени отпадъци у нас, нито са избрани терени, съобщи служебният енергиен министър Владимир Малинов на изслушване в Народното събрание. Правени са само предварителни..

публикувано на 16.08.24 в 12:29