Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутати предлагат да има камери в асаньорите и кулоарите на НС заради случаите на насилие

Снимка: БТА

Депутати от ПП-ДБ и от разпадналата се парламентарна група на “Величие” внесоха проект на решение за поставяне на камери за видеонаблюдение в асансьорите и вътрешните коридори на Народното събрание. Целта е да бъде гарантирана сигурността на народните представители предвид грубите, по думите им, инциденти, случили се в кратката история на последния парламент.

Част от тях останаха извън пленарната зала — в асансьорите и вътрешните коридори, пространство, удобно за агресивните, далеч от погледа на охранителните камери”, пишат вносителите. Според тях в някои случаи нападенията са се изразявали в остри вербални атаки в асансьорите, а в други група депутати са се нахвърляли фисически върху свой колега.

Това е само продължение на агресията в пленарната зала, за която нито един народен представител досега не е бил санкциониран, макар от парламентарната трибуна да се лее реч на омраза, да се говори на “ти”, да се формулират обиди и откровени клевети”, се казва още в аргументите.

Последният сблъсък стана през миналата седмица, когато депутатът от “Възраждане” Коста Стоянов нападна Явор Божанков от ПП-ДБ в кулоарите на парламента.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Народните представители одобриха актуализацията на бюджета

Общините ще получат допълнителни суми за свои проекти, благодарение на актуализацията на държавния бюджет, която беше одобрена окончателно от Народното събрание. Така кметовете на големите градове с районно деление ще могат да делегират на районните..

публикувано на 31.07.24 в 16:52

"Има такъв народ" започва разговори за експертен кабинет

Парламентарната група на "Има такъв народ" обяви, че днес започва преговори с останалите политически сили и независимите депутати в рамките на 50-ия парламент, след като получи третия и последен проучвателен мандат за съставяне на правителство от..

публикувано на 30.07.24 в 07:25

До края на седмицата ще е ясно дали ще има редовно правителство

За незабавно пристъпване към разговори с останалите политически формации в 50-ото Народно събрание, призова президентът Румен Радев представителите на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН). Той им връчи третия, последен, мандат за..

публикувано на 29.07.24 в 13:03