Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутати предлагат да има камери в асаньорите и кулоарите на НС заради случаите на насилие

Снимка: БТА

Депутати от ПП-ДБ и от разпадналата се парламентарна група на “Величие” внесоха проект на решение за поставяне на камери за видеонаблюдение в асансьорите и вътрешните коридори на Народното събрание. Целта е да бъде гарантирана сигурността на народните представители предвид грубите, по думите им, инциденти, случили се в кратката история на последния парламент.

Част от тях останаха извън пленарната зала — в асансьорите и вътрешните коридори, пространство, удобно за агресивните, далеч от погледа на охранителните камери”, пишат вносителите. Според тях в някои случаи нападенията са се изразявали в остри вербални атаки в асансьорите, а в други група депутати са се нахвърляли фисически върху свой колега.

Това е само продължение на агресията в пленарната зала, за която нито един народен представител досега не е бил санкциониран, макар от парламентарната трибуна да се лее реч на омраза, да се говори на “ти”, да се формулират обиди и откровени клевети”, се казва още в аргументите.

Последният сблъсък стана през миналата седмица, когато депутатът от “Възраждане” Коста Стоянов нападна Явор Божанков от ПП-ДБ в кулоарите на парламента.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ГЕРБ-СДС отказа да подкрепи правителство с мандата на ИТН

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи правителство с третия мандат, стана ясно след тричасови консултации с “Има такъв народ”. На тях мандатоносителят ИТН представи приоритетите си в правосъдието, енергетиката и външната политика. Разговорите започнаха с въпрос..

публикувано на 03.08.24 в 14:21
Димитър Главчев

Запазването на българския език и култура сред българските общности зад граница е изключително важно

Служебният премиер Димитър Главчев се ангажира през своя мандат да приведе в действие законодателните промени, свързани със Съвета за координация на политиките за българите извън страната. “ Срокът за приемане на правилник за Съвета и дейността му е..

публикувано на 03.08.24 в 09:06

Румен Радев поздрави Гордана Силяновска-Давкова по случай националния празник на РСМ

Държавният глава Румен Радев поздрави президента и гражданите на Република Северна Македония по случай празника на страната Илинден – Ден на републиката. “Саможертвата на героите от Илинденско-Преображенското въстание носи паметта през..

публикувано на 02.08.24 в 13:10